Yayın Tarihi: 04.09.2023 14:01

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Tıbbi Sülük Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda ilkini düzenlediğimiz "Uygulamalı Tıbbi Sülük Yetiştiriciliği Eğitimi" 28-30 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleşti. Eğitime 14 farklı şehirden farklı meslek grubuna mensup 28 kursiyer katıldı. Sülük biyolojisi, mevzuatı, projelendirmesi, beslemesi, üremesi, hastalıkların tedavisi, pazarlanması vb. birçok konuyu içeren eğitimde kursiyerler, üç gün boyunca sülüğe ve kokonlara birebir dokunup tüm aşamaları uygulamalı olarak tecrübe ettiler.
Eğitim Tıbbi Sülük Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin laboratuvarlarında, Isparta Belediyesi Mezbahanesinde ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne bağlı Tıbbi Sülük Araştırma ve Üretim Merkezi'nde gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle yürütüldü.
Kursun son gününde üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim DİLER, kursiyerlere hitap ederek katılımcı belgelerini takdim etti. Devamını getireceğimiz eğitim serilerinin sülük sektörüne faydalı olmasını temenni ediyor, katılımcılara başarılar diliyoruz.